Örömmel osztjuk meg Semmelweis Ignác, az "anyák megmentőjének" életét és munkásságát bemutató virtuális kiállítást, aki felfedezte, hogy a gyermekágyi lázának előfordulását drasztikusan csökkenthetik a kézfertőtlenítés használatával a szülészeti klinikákon.

A kézmosás 173 évvel ezelőtt általa javasolt gyakorlata ismét kiemelt fontosságú a biztonság és egészségmegőrzés szempontjából. Kelet-Európa egyik legrégibb és legrangosabb orvosi egyeteme, a budapesti Semmelweis Egyetem munkássága előtt tisztelegve felvette nevét. Semmelweis Ignácot a chicagoi Nemzetközi Sebésztudományi Múzeum Halhatatlanok Csarnokában a világ 12 legbefolyásosabb orvosa között tartják számon. Szerte a világban további szobrok állítanak emléket a közegészségügyi hősnek - a legutóbbi a Canberrai Egyetem Egészségügyi Központja előtt került felavatásra, a kézhigiénia és a fertőzés megelőzésének fontosságát szimbolizálva.

A kiállítás magyarul az alábbi linken érhető el: https://semmelweisignac.blog.hu/

A honlapot a Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár készítette, üzemelteti, és szerzői jogvédelme alatt áll.