Információk a személyes konzuli ügyfélfogadásról

Konzuli Irodáink nem fogadnak ügyfeleket a vesztegzár alá vont kerületekből. További információért kérjük keresse fel el a tagállami / területi kormányzati oldalakat, hogy ellenőrizze az aktuális országon belüli utazási korlátozásokat.

Az ausztráliai konzuli képviseleteinken elérhető a személyes konzuli ügyfélfogadás, előre egyeztetett időpontfoglalás szerint. Kérjük, figyelmesen olvassák el az új ügyfélfogadási körülményeket, az Ön és minden ügyfelünk egészségének védelme érdekében. Érdeklődni az elérhető szolgáltatásokról, illetve időpontot foglalni telefonon és email-en tudnak az alábbiak szerint:

Canberra konzuli részleg: telefonon 9:30-12:00-ig a +61 2 6282 3226 számon, email: consulate.cbr@mfa.gov.hu

Melbourne konzuli részleg: telefonon 9:30-12:00-ig a +61 3 9486 3397 számon, email: consulate.mel@mfa.gov.hu

Sydney konzuli részleg: 9:30-12:00 óráig telefon: +61 2 8098 1740 email: consulate.syd@mfa.gov.hu

Ügyfeleink és munkatársaink egészségének védelme érdekében, az alábbi intézkedések betartása mellett indítjuk újra személyes ügyfélfogadásunkat:

  • előzetes időpontfoglalás nélkül nem tudjuk biztosítani a személyes ügyintézést;
  • a távolságtartási szabályok miatt kérjük, hogy pontosan érkezzenek az előre egyeztett időpontban, ne hamarabb és ne később;
  • a konzulátuson való személyes megjelenéskor a maszk használata kötelező, melyről az ügyfelek kötelesek gondoskodni, a konzulátusnak nem áll módjában biztosítani. Ennek hiányában a konzuli ügyfélfogadóba való belépés megtagadható.
  • amennyiben betegség tünetei észlelhetők az ügyfélen (láz, köhögés, egyéb légúti fertőzés tünetei), a személyes ügyfélfogadás megtagadható, és elhalasztásra kerülhet egy későbbi időpontra;
  • a konzulátus által biztosított kézfertőtlenítő használata kötelező minden ügyfél számára az ügyfélfogadóba való belépéskor és annak elhagyásakor.

Megértésüket és közreműködésüket előre is köszönjük.